Praktyczne zarządzanie placówkami żywienia zbiorowego i hotelami
Co zyskujesz, studiując Praktyczne zarządzanie placówkami żywienia zbiorowego i hotelami w WS Uni-Terra?
- Niezbędne umiejętności do zarządzania w hotelarstwie i gastronomii
- Poszerzenie wiedzy z zakresu prawa, ekonomii i finansów
- Doświadczenie wykładowców-praktyków
Wiedza i umiejętności
Absolwent posiada wszechstronną wiedzę i umiejętności praktyczne z zakresu prawa, ekonomii i finansów, niezbędnych do zarządzania w hotelarstwie i gastronomii. Szerokie kompetencje z obszaru organizacji i administrowania pozwalają absolwentowi na sprawne działanie na gruncie zawodowym.
Takie gruntowne przygotowanie merytoryczne i praktyczne, pod okiem doświadczonych przedstawicieli praktyki, pozwala obejmować stanowiska managerskie i kierownicze, gwarantując sprawne zarządzanie operacyjne obiektem noclegowym i placówką żywienia zbiorowego.
Kto może zostać studiować?
Studia dedykowane są dla absolwentów studiów wyższych, pragnących zdobywać, jak również rozwijać, swoje kompetencje z zakresu zarządzania w obiektach noclegowych i w gastronomii.
Organizacja studiów
- Czas trwania: 2 semestry
- 200 godzin zajęć dydaktycznych
- 30 godzin praktyk
- Termin realizacji: październik 2024 – czerwiec 2025 r.
- 30 punktów ECTS
- Zajęcia z wykorzystaniem metod kształcenia on-line
Warunki zaliczenia
Warunkiem ukończenia studiów podyplomowych i otrzymania świadectwa jest uzyskanie wszystkich zaliczeń i zdanie egzaminów potwierdzających osiągnięcie efektów kształcenia, przewidzianych programem wraz z praktykami, a także uzyskanie pozytywnego wyniku z egzaminu końcowego/dyplomowego. Absolwenci uzyskują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych. Warunkiem dopuszczenia do egzaminu końcowego/dyplomowego jest zaliczenie wszystkich przedmiotów i praktyk przewidzianych w programie studiów.
Najważniejsze zagadnienia
Program studiów obejmuje między innymi:
- Współczesne metody i techniki zarządzania w hotelarstwie i placówkach żywienia zbiorowego
- Prawno-ekonomiczne aspekty funkcjonowania zakładów hotelarskich i placówek żywienia zbiorowego
- Standardy obsługi klientów w hotelarstwie i placówkach żywienia zbiorowego
Warunki rekrutacji
Nabór na studia podyplomowe będzie trwał do momentu wyczerpania limitu miejsc. Przyjęcie kandydatów na studia następuje na podstawie kolejności zgłoszeń.
Opłata wpisowa: Zapłać już teraz (200 zł)
Odbiorca: Wyższa Szkoła Uni-Terra
Nr rachunku: Bank Millenium: 54 1160 2202 0000 0002 2044 9598
Kwota: 200,00 zł
Tytuł: wpisowe, imię i nazwisko uczestnika, nazwa kierunku studiów/miasto
Przy wyborze dwóch kierunków czesne tańszego kierunku 50% i jedno wpisowe!
Warunkiem zakwalifikowania się na studia podyplomowe jest złożenie kompletu dokumentów:
- podanie do Rektora i formularz rejestracji – wygenerowane po wypełnieniu formularza
- kserokopia dyplomu ukończenia studiów wyższych
- 2 zdjęcia w formacie legitymacyjnym
- potwierdzenie dokonania opłaty 200 zł (instrukcje podane w warunkach ogólnych)
- podpisanie umowy o świadczenie nauki na studiach podyplomowych
Uwaga! Jeśli na studiach kwalifikacyjnych dla nauczycieli wymagane jest przygotowanie pedagogiczne, a nie wynika ono z dyplomu ukończenia szkoły wyższej, prosimy o dołączenie kserokopii dokumentu potwierdzającego jego posiadanie.
Absolwenci Uni-Terra w celu otrzymania rabatu proszeni są o dostarczenie kserokopii dyplomu lub świadectwa potwierdzającego ukończenie form kształcenia w w/w placówkach.
Dokumenty prosimy składać:
- osobiście w Biurze Studiów Podyplomowych i Kursów Kwalifikacyjnych Uni-Terra,
ul. Wybickiego 6, 61-529 Poznań
I piętro
lub
- przesłać listem poleconym na adres:
Wyższa Szkoła Uni-Terra
Biuro Studiów Podyplomowych
ul. Wybickiego 6
61-529 Poznań
Poznań
- Opłata wpisowa: 200 zł
- Dla absolwentów Wyższej Szkoły Uni-Terra oraz ODN Uni-Terra dodatkowy jednorazowy rabat w wysokości 200 zł (odliczany od czesnego).
- Promocja! 2700 zł - cena promocyjna czesnego obowiązuje przy jednorazowej wpłacie do 31.10.2024 r.