image
Slider

Zostań dietetykiem w hotelarstwie i gastronomii

Twoja wiedza i umiejętności

  • bezpieczeństwa żywieniowego w hotelarstwie i gastronomii
  • technologii gastronomicznych
  • organizacji działalności żywieniowej w hotelarstwie i gastronomii
  • zwyczajów żywieniowych w Polsce i na świecie
  • produktów kuchni regionalnych i kuchni świata
  • żywienia w poszczególnych grupach wiekowych
  • podstaw żywienia w wybranych jednostkach chorobowych

Praca dla Ciebie

  • obiekty noclegowe różnych kategorii (m.in. hotelach, motelach, pensjonatach, ośrodkach wczasowych, ośrodkach szkoleniowo – wypoczynkowych)
  • ośrodki kolonijne
  • ośrodki SPA
  • ośrodki sanatoryjne
  • ośrodki rehabilitacyjne
  • zakłady uzdrowiskowe
  • samodzielne placówki świadczące usługi gastronomiczne różnych kategorii w ramach zakładów żywienia zamkniętego i zakładów żywienia otwartego
  • szkoły
  • przedszkola

Twoje kompetencje

Specjalność skierowana jest do studentów pragnących specjalizować się i poszerzać wiedzę z zakresu żywienia osób korzystających z gastronomii w ramach usług hotelowych, jak również samodzielnych placówek gastronomicznych. Wysokie wymagania w obszarze organizacji i zapewnienia bezpieczeństwa żywieniowego gościom hotelowym i klientom zakładów żywienia zbiorowego powodują, że specjaliści ds. żywienia muszą wykazywać się szerokim zakresem umiejętności i kompetencji zawodowych. Absolwent Dietetyki w hotelarstwie i gastronomii będzie dysponował specjalistyczną wiedzą m.in. z zakresu:

 

Warunki rekrutacji

Opłaty